I etapp
Valid kana välja, lööd pea maha ja lased tal veidi mäest alla surnuaia platsi poole joosta, kui ümber kukub võtad jalust ja lased verel nõrguda. Pea viskad koerale. Siis viid kana vanaema kätte kes puhastab ta sisikonna, pistab keevavee vanni ja nopib suled maha. Peale seda kõrvetab vanaisa leeklambiga alles jäänud udemed ära. Nüüd on kana kulinaarseks eksperimendiks ette valmistatud.
II etapp
Kuumuta ahi 180 kraadini. Otsi külmkapist pindine Alecoq ja joo mõnuga kuskil pool sellest ära. Siis torgi terava riistaga purgi ülemisse ossa augud. Haki paar küslaküünt ja puista purki. Jäta purk ootele ainult et vaata et vanamees seda "kogemata" ei nooliks!
III etapp
Võta suur kauss ja puista sinna 1/2 tl cayne pipart, 1 tl musta pipart, 1.5 tl soola, 1 tl paprika pulbrit, võid panna ka karrit jms. Siis pigista kaussi sidrunimahla ja lisa õli. Riivi ka ingverit.
Nüüd sega kemüüse ühtlaseks massiks ja pista kana kaussi. Mökerda kõik kana välised kehaosad kemüüsega kokku.
IV etapp
Pidulik osa. Tõsta kana persetpidi õllepurgile istuma. Maise teekonna eelviimane peatus on ahjus. Vahepeal võid teda moepärast allesjäänud möksiga pintseldada.
Viimane etapp
Umbes pooleteise tunni pärast võta kuke naine ahjust välja. Eemalda ettevaatlikult tuline purk tema seest. Ära jäta purki ripakile, muidu vanamees äkki lonksab... Või noh samas sitta kah. ise on süüdi!
Head isu!
1 comment:
tänks:)
teen ära.
Post a Comment