January 13, 2009

Võtan ka sõna

Vaatasime "Radikaale"

See milliste vaadetega äärmuslane on Lepa, oli minusugusele laia silmaringiga inimesele juba ammu teada. Ja just sellepärast see filmisoperdis minus segaseid tundeid tekitaski. Kas filmi mõte oli keegi kapist välja tirida? :) Tundub mõistetamatu, sest minuarust lebab Lepa ja Co ammu juba kapi ees laial voodil,nii et avaliku avalikustamine tundub suisa narrimisena.
Minus tekitas trotsi asjaolu, et kui ühel hetkel süüdistati Lepat kidakeelsuses ja küsimustele vastamisel keerutamises, siis järgmisel hetkel kui mees rääkima hakkas,oli sellele autori mõnitav kommentaar peale uhatud.
Aga see selleks.
Ma pole Margus Lepa fänn, aga peale sellist avantüüri kindlasti mitte Maimiku ja Tolgi austaja. Mehed jätsid endast idioodi mulje.

Kriitik Keil tembeldas oma artiklis eestlased natsirahvaks ja filmi kunstiteoseks.

KEIL: “Maimiku-Tolgi „Radikaal” on sotsiaalne kunstiteos, mis portreteerib persooni kaudu ilmselgelt ruumi, kus ta laiab. Ehk siis Eesti Vabariiki aastal 2009. Ja see on kohati hirmus. Õõvastav,“

Mulle meeldis üks kommentaar:

szatan, 13.01.2009 10:54
Keil - maga end ükskord kaineks ja ära peale enam võta - SEE POLE MINGI KUNSTITEOS!!! Tegu on haleda soperdisega, mis ei anna isegi teleintervjuu mõõtu välja. Kinos sellise asja esilinastus on filmikunsti räige mõnitamine. Tolik ja maimuk on ühed kõige totramad ja haledamad wannabed Eestis.

oi ja siis veel see komm:

/-/Kui Hitleri pildiga õllepudeli nägemine hirmujudinaid tekitab, on viimane aeg arsti poole pöörduda. :D (see käib siis Tolgi kohta, kelles pudel tema sõnul hirmu tekitas:))

Vot sis.

Edit:

Lepa arvates oleks võinud filmi pealkirjaks ilma keerutamata panna hoopis «Juudipoiss otsib natsi!» vahendab Kroonika
«Kui olin valmis nende küsimustele vastama, siis polnud neil mitte sittagi mult küsida,» põrutab Lepa ning on pettunud, et nii äbarik dokfilm vändati nii suure summa ehk 243 000 krooni eest.
Lepa sõnul jätkub aga tema elu täna edasi täpselt samamoodi nagu ennegi ning tema suhtumine «Radikaali» loojatesse on täpselt samasugune nagu koertel laternaposti.



Ajakirjanduse vahendusel teie valvekriitik

1 comment:

Le Divin M said...

Ma ikka imestan, kuidas meie "kultuurieliit" viimasel ajal on kodumaa saatuse pärast muretsema hakanud. Kuna Tartus naabrite kaebuste peale Genitalistide klubi kolima sunnitakse -ja eriti kuna naabrite seas on ka kuulus gitlerjunga Teinonen- siis näevad berkvaherid ja teised tindinikkujad selles natside vandenõud Eesti Vabariigi iseseisvuse vastu. Kui igavesed filmitudengid nüüd Lepat portreteerisid, leiab Keil, et just selline on meie paljukannatanud kodumaa nägu ja tegu. Just nimelt marguslepade ja ristoteinonenide nägu, mitte aga näiteks gerdkanterite või genialistideklubide või eduardwiiraltide nägu.